HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Utolso nap

2009.12.27. 17:29 baphomet

 Hat sajna eljott az utolso nap is. Egesz nap csak shoppingoltunk, meg az osszes mocskos paicot vegigjartuk, autoriksaztunk, en megint kicsit vezettem cangas riksat - ezuttal a Main Bzarban, ami nem volt kis feladat a nagy forgalomban - merthogy ez a maniam. Es hat bucsuztunk ettol a kaosztol es orulettol, amit osszefoglalo neven Indianak neveznek. 

Osszesegeben szinte csak jo elmenyunk volt, ami rossz volt - pl. vonatlekeses - abbol is vegul jo kerekedett (egy oraval kesobb utaztunk a szinte ures vonaton). Orulok, hogy bejott az utitervunk. Ha par napunk lett volna meg, akkor tobbet lettunk volna Kalkuttaban es Varkalaban, mert ezekben a helyekben maradtak tartalekok. 

Mindenkinek aki tettekkel es szimaptiaval tekintett utunkra, nagyon koszonjuk a segitseget es a tamogatast, kulon koszonet a kollegaknak, hogy elturtek, mi tobb, tamogattak extrem otletunket! Ha hazamegyunk, brutalis utibeszamoloval fogjuk meghalalni. 

Remeljuk, az ut tovabbi resze is siman megy, pl. fel- es leszall a gep rendesen, netan fel is engednek bennunket, szoval most mar csak ennyi maradt, amiket kivanni lehet utilag. 

Katinak: a Barcsot komolyan gondoltam, es legy szives, beszeld ra a Zsuzsat is. 

Agieknak: a repterrol egyenesen megyek a buliba, nyugi, az ut elott furdunk es Varkalaban mosattam is. Zsuzsa haza akar menni. 

Haza: 29-en valamikor erkezem, majd telefonalok, ha megvan a jegy. 

Tobbeknek: Ezuttal nem reszleteztem azokat a dolgokat, amelyekrol a multkor hosszasan irtam, a tetveszo embereket, a csoffadt kutyakat ,a keregetoket es amin lehet borzongani. Ez nem azert van, mert hogy ezek elmultak volna, csak azert, merthogy nekunkj mar nem uj ugye, viszont megszokott. De meg kell, hogy allapitsam, hogy del sokkal tisztabb es rendezettebb, Calcutta messze nem olyan veszes (telen), mint amilyen a hire, nekunk Delhi egyes reszei (pl. Pharganj ahol lakunk) mocskosabb, mint Calcutta hasonlo reszei, vagy na jo, legalabbis Calcutta nem pukkantabb. Calcuttaban kivalo a metrohalozat, tok jo epuletek es parkok vannak, na meg nagyot dobott rajta a tancfesztival is nyilvan. Bombay pedig egy brit varos epiteszetileg, megpedig az igen valasztekos fajtabol, es meg nem is mondhato igazan mocskosnak. Itt van ugyan a vilag talan legnagyobb es tobbszintes nyomornegyede, de annyira a varoson kivul van (a belfoldi repter kornyeken), hogy a varosbol nem lathato. A belvaros az orult forgalom ellenere se szmogos, mint Delhiben, es vannak igencsak jo ettermei meg parkjai, szoval egy elheto varos. Az egyetem epuletei meg egyenesen gyonyoruek, de ilyenek a hivatali epuletekek, a foposta, a fovasutallomas, meg meg sok mas igen fontos es kevesbe fontos epulet is. Sokszor az ember Angliaban erzi magat. Elephanta nagyon kiraly es az egesz varos ugy ahogy van. De mindennek a teteje szamomra Kerala volt, a tenger, a novenyzet, az atmoszfera, az egesz ugy ,ahogy van. Sajnalom, hogy Hampit nem tudtuk besuvasztani. Az mar olyan nagy rohanas lett volna, hogy kenytelenek vagyunk a Karnataka allambeli latogatasunkat kesobbre halasztani. 

Most lassan indulok a szobaba, mert a Zsuzsa bezzeg mar bepakolt, de en meg nem, es akkora a mar a malham, hogy orulet. 

 

 

hennázás a rég ismert arc által (nagy ovációval üdvözölt bennünket) 

 

utolsó vacsora

 

 csúúúnya vécé, csúúnya zuhany

 

 

 szinte karcolták a repülő hasát a hegyek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr821626487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása