HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Joyride es Happy Valley

2009.12.10. 13:59 baphomet

Ma hajnalban ebresztettem magam, hogy megnezzem, latszik-e valami a Kancsendzongabol. Nem latszott semmi, viszont jol megtaknyosodtam. Aztan lementunk az allomasra hogy vonatjegyet vegyunk a Darjeeling es Ghom kozott kozlekedo lajtos toytrainre. Amint toltom ki a szakmai oneletrajzzal sulyosbitott vonatjegyrendelot, az egyik helyi ero felmutat az egre es kerdezi, hogy a Kancsendzongat lattuk-e. Monstam, hogy meg nem. Erre o mutogat. En meg, aha, az egy felho, koszi. Mire rohog, en meg jobban hatranezek, es erre tessek, ott figyelt be a Kancsendzonga mind a 8598 meterevel. Ez a harmadik legmagasabb hegycsucs, ami letezik. Es vegre lattuk, eljen!

Na, utana kovetkezett az aranyos kis gozos vonatozas. A gozos sotetkek, nagyon gozolog es fustol, olyan mint egy Marklin jatekvonat. Alig megy, gyakorlatilag mellette lehet kozlekedni. Szallnak is fel menet kozben. Az egesz mutatvany kben nem volt valami nagy szam. Megalltunk egyet fenykepezkelodni, aztan meg a szomszed telepulesen, Ghoomban voltunk fel orat, es jonapot, jottunk is vissza. Na, utana Glenarys kavezo kovetkezett, teazassal es sutizessel, majd pedig egy jokora seta a number one teaultetvenyre, a Happy Valleybe. Hat az valami naggyon szep hely, misztikus. De most nem tudok itt romantikazni, mert mindjart bezarnak. Meg annyi, hogy setalttunk baromi sokat es vegul egy tuntetst is hallotunk, de csak hallottunk, mert itt ulunk a netben. 

Tegnap este baromsag tortent. AS toksotetben sms-t irtam, aztan jol beestem fel labbal a csatornaba. Hogy ekkora hulye hogy lehetek. De megusztam ket kis horzsonalassal.

Holnap templomozas es a maradek nezegetese lesz, ami a rovid napba belefer. Sajnos baromi koran sotetedik es minden hamar bezar.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr191588141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.10. 15:09:54

Az Observatory Hillre még menjetek fel, ha már nem tudtok mit kezdeni magatokkal, ott van kemény 5 percre a Chowrastától. Ha szemben állsz az aranyszoborral, akkor a jobboldali úton kell elindulni. A rengeteg imazászló nagyon jól mutat, bár ez nektek, vén Ladakhjáróknak, már lehet, hogy nem lesz annyira érdekes. :)

baphomet 2009.12.10. 15:12:45

@zebrina: Dehogynem, pont azt tervezzuk holnapra. A Tiger hillre mentetek-e? Erdemes-e? Nagyo ntaknyos vagyok, azert kerdezem.

zebrina 2009.12.10. 15:50:54

Nem mentünk, főleg nekem nem nagyon fűlt a fogam a hajnali keléshez, sötétben taxizgatáshoz egy óráig, állítólag annyi idő alatt lehet odaérni.
süti beállítások módosítása