HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Csoma sirjanal

2009.12.09. 14:52 baphomet

Regeli utan felszedtuk az otthonrol hozott nemzetiszinu szalagot es indultunk a temetobe. Addig mentunk lefele, mig eccercsak helyette az allatlertben voltunk, igy megneztuk azt is. Lattunk vegre kispandat, hoparcucot, tibeti feketemedvet es mas himalajai allatokat. Nasgyon rendes az allatkert, szep tagas helyen tartjal az allatokat, akik nincsenek sokan. Itt van az Everest muzeum is, ahol megnyugvassal tapasztaltam, hogy nem Hillary a foszam, hanem a serpa, aki nyilvan maga elott tolta az uj zelandit,es igy ertek fel az Everestre. Tenzin Norgaynek itt melto helye van a hegymaszok kozott.

A terlep szerint mentunk Csomahoz, igy jo sokara ertunk oda. Ugyan olvastuk a leirasokat hogy merre van, no de az ut oda sokkal egyszerubb. csak menni kell a Chaurastatol az also uton egyenesen kell menni, jobbrol lesz St. Andrew templom es ott tovabb egeszen a Nightingale=es feliratig, de ott nem kell tovabb lemenni, hanem attol balra lefele egeszen egy kis kunyhoszeru kajaldaig (az elsoig). Na az a sirgondozoel kajaldaja, es onnan le lehet vagni a temetobe. Igy kb. 10 perc alatt a Korosi Csoma sirjahoz lehet erni. 

Mi alaulrol tamadtunk, igy nem lett meg elsore a sarga siremlek, de azert hamar sikerult meglatni. Zsuzsa elobb volt ott, mert en meg meglattam egy kis hindu szentelyt is, es utana mentem a temetobe. Mar ott alltak a sir gondozoi, akik harom generacio ota orzik Csomat. Fotoztunk, filmeztunk, FELKOTOTTUK A SZALAGOT. Elolvastam a vendegkonyvet, amit kiderult, hogy egy ismerosom hagyott ott, es olyan meghatoakat irtak bele, hogy tenyleg bogni kellett. Az egesz leirhatatlan, na. Ugyhogy nem is ragozom tovabb. Felmentunk a kis csoffadt kocsmaba es nagyon finom sult krumplibol keszult golyocskakat ettunk (fott krumpli fuszerekkel sutve), aztan pillanatok alatt visszaertunk a belvarosba. Ott mar nagyban ment a karacsonyi koncert Jezus neveben (itt sok kereszteny van). Egy kis amator korus volt eloszor, nagyon jol enekeltek. Meghallgattuk a Stille Nachtot is (csak itt azt mondtak hogy holy meg silent night). Kovetkezett utanuk egy rockegyuttes, akik szinten Jezust unnepeltek, csak kicsit tobb basszussal. A vegen mar hangosabban szolta gyomrunk, mint a rockbanda, ezert elindultunk kajalni. De vegul ide, a netbe ertunk, es meg mindig nem ettunk, ugyhogy most rohanunk! 

Holnap is meg Darjeeeling lesz, meg holnaputan. ha nem fagyunk meg, jelentkezunk. A varoska kben nagyon edi, mindenkinek tudom ajanlani.

Gabornak: eddig ket konyvet vettem, az egyik a bon vallasrol szerintem elegge utos.

 
 
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr991585888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.09. 17:20:06

Ismeritek a gőzölt momót? Nagyon finom. Van húsos és vega változata is.

echtelepke 2009.12.09. 18:02:27

Az Erzsi amint bőg a meghatottságtól... Na, erre befizetnék.
Miket írhattak hazánk fiai, leányai, hogy könnyekre fakadtál?
(Elfelejtettem, mivel regisztráltam ide annak idején.)
Éva

baphomet 2009.12.10. 13:23:17

@echtelepke: Ne gennyeskedjel, jo? Kben tok jokat irtak. Es a Merkek hagytak ott az emlekkonyvet. Milyen kicsi a vilag, mi? Tudod, a geocacher.

baphomet 2009.12.10. 13:24:06

@zebrina: Persze, van steamerem, ugyhogy mar otthon is csinaltam tobbszor.

Fullánk 2009.12.12. 13:06:00

Nagy élmény lehetett Körösi sírjához eljutni! Grat! Irigy!
süti beállítások módosítása