HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

WC

2008.08.19. 07:01 baphomet

Elenezest kerek azoktol, akik mar ilyen temaban olvastak tolem tavaly szoveget, mert hogy most se tudok ujabbat es tobbet irni errol, de az uj olvasok kedveert fontosnak talalom ismertetni az itteni vecezesi szokasokat. Ahogy altalaban minden keleti nep, ez is seggmoso nepseg. Ez azt jelenti, hogy minden WC-ben van vadlimagassagban egy kis csap, alatta kisvodor meg egy raakaszthato edeny, amolyan muanyag kannafele. Ezzel lehet a fenekre onteni a vizet. A WC rendszerint egy lyuk, melyitett, nehogy oldalra kiverjen a termek, es van bordas resz a labaknak, nehogy az ember belecsusszon a lyukba. Van kombinalt valtozatr is, ami alapvetoen angol WC, de az uloke resz ugy van kialakitva, hogy aki akar, az ra is guggolhat. Szeretem ezt a mosakodasi lehetoseget, szerintem otthon is be kene vezetni, nem csak kezmosot tenni a mosdokba. Ilyen melegben persze ertheto is, ha mindenki igyekszik tiszta tartani a hatso felet, mert a betyarkortek es kereknyomok bomlo tartalma kimarna a bort rendesen. A WC-k tisztasaga vegyes, altalaban dobbenetes szag van, de ez kulonosen jellemzo az utcai pisaldakra, amik elottt a ferfiak gyakran kigombolt sliccel sorakoznak. Iden ilyet kevesebbet lattunk. Az utcankban is van egy ilyen pisalda, ami elott mely levegot kell venni es ugy atrohanni kb. 20 meterig. A vonatokon feltunoen nagy a gondossag, ami a vizet illeti, mindig van viz a csapban, es a WC is lehuzhato, a szag viszont frenetikus.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr86622440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bereczki Lajos 2008.08.19. 08:34:07

Képzeld Erzsi! Itt meg olyan népszokások vannak toalett ügyileg, hogy az egész pécsi belvárosban egyetlen roskatag nyilvános WC állja a rohamot. (Tudod, a Papucs borozó mellett.) A minőségi papírt természetesen kiporciózzák, Nemá' a kuncsaft döntse el mennyi kell éppen akkor. Láttam már fényes nappal turisztokat vizelni a Széchenyi téren a Leonardo szobor mögött (tatarozták a mekdonaldszot). A POSZT idején pedig bizniszügyileg különválasztották a nagy és kis dolgok tarifáját. Azért látszik, hogy mi itt a kiművelt EU része vagyunk, naná, hogy kulturális főváros, meg ilyenek.

Molesz 2008.08.19. 20:36:00

Ma voltunk a suliban. Élmény volt! Lehet, hogy mégis inkább India? na jó, azért gyertek haza! Itt más jellegű élmények várnak!
Érzésem szerint a Zsuzsit jövőre akkor se tudnád elcsalni, ha fizetnéd az útját! :)
Tényleg! Mikor jöttök?

baphomet 2008.08.19. 20:37:23

Akkor itt jobb a helyzet, bar annyiban azonos, hogy alapvetoen itt is WC az egesz utca, mit utca, varos, mit varos... az egesz orszag.

baphomet 2008.08.22. 19:23:28

Molesznak: Na, sejtem. Éreztem, hogy nem kéne hazajönni, de most már mindegy, landoltunk tegnap. Hétfőn nagy levegő... aztán meglátjuk.
süti beállítások módosítása