HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Varanasi by night

2008.08.02. 11:46 baphomet

Tegnap este ugy gondoltuk Leventevel, hogy meg gyerek az ido, es elindultunk egy szal videokameraval es fotocuccal a nagy halottegeto gathoz a sikatorokon keresztul.Nem tettuk jol, hogy ures kezel indultunk, mert a napkozben felhullan szendergo, csoffadt kutyak feleledtek, es idonkent nekunk is akartak tamadni. Az egyiknek fura, vigyorgo kepe volt, a fejet is ferden tartotta, habzott a szaja is talan, szoval, nem biztos, hogy nem volt veszett. Ettol azert beszartunk kisse, mert eleg lett volna ha baratsagbol lenyalogat bennunket. Sikerult a fotostaska szijjaval tavoltartani, es surgosen botot kerestunk a sotetben. Ja, a sikatorok: ket vallnyi szelessegu, koszos kis utcak, teleszarva, ketoldalt magas hazak, tele szemettel, kacskaringos, kanyargos, sotet, az emberek a foldon, ajto elott, ablakparkanyon alszanak, az allatok az ut kozepen is.

Mivel a helyi, unneplos tomeg narancs-voros osszeallitasat hordtam eppen, es egy ocska botot tartottam, az egyik zarandok egy kivalo bambuszbottal ajandekozott meg, amin karacsonyfagirlandok es muviragok voltak. Ja, elotte egy darabig egy nagy kovet is vittem a kezemben, hogy tamadas eseten bevethessem. Na, szoval igy mentunk at tobbkatonai csekpointon, ahol az aranytemplomot oriztek a katonak ejjel-nappal. Volt is nagy mulatsag.

Sok ido mulva odaertunk a Manikarnika ghathoz, a nagy halottegetohoz. Termeszetesen azonnal le akartak bennunket venni, jottta figura, hogy ove a templom, csak nyugodtan fotozzunk, meg menjunk vele a hullaegetohoz, de mi elkulduk, mondvan, hogy ugyan, mi itt mar sokszor voltunk, nem turisztok vagyunk, mikor vegre eloldalgott, akkor kozelitettuk meg a celt, a nagy hullaegetohelyet, de hat persze, hogy ott is elkaptak bennunket egy kis suska remenyeben. Egeszen kozelrol lattuk a halott ember fejet egni, kb. 1 meterrol, mar amennyire a nagy fustben latni lehetett. Nem sokaig birtuk, mert iszonyat volt a levego.

Ja elotte, a szallasunknal levo kisgatnal is neztunk hullaegetest, ami azert volt erdekes, mert a halott neni (az egyik ficko szerint 110 eves) laba kilogott a tuzbol, es a labszarcsontjain logott a meg el nem egett labfeje, amit premier planban lattunk.Aztan persze azt is belekotortak a tuzbe. Hat, nem volt semmi egy latvany.

Ma vasarlas volt delelott es nagy eves, es most csekkoljuk a nepali helyzetet, mert meg kene venni oda a jegyet, ha a politikai hlyzet is megengedi. Ugy nez ki, hogy igen, csak ne kiabaljuk el. Aztan ghatnezes lesz, puja meg a szokasos itteni programok (Gangeszen csonakazas). Varanasi egy jo hely.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr96597168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asiatrekker 2008.08.02. 14:42:47

Az a sok ember, akik amikor meglátnak bennetek és a szemük helyén megjelennek a $ jelek, és rögtön hülyének nézik a külföldit, gondolom tud idegesítő lenni. Egy idő után, már 1OO méter távolságról meg lehet mondani ki fog megközelíteni. Nagy mocsok lehet az utcákon, mondjuk én erre nem vágyom. A Tajmahal-ra igen. Ez a rengeteg jeep és kisbusz utazás is nagyon kiveszi az embert, jól bírod. A sámánnénire azért kiváncsi vagyok. (Videón). Jó utat Nepálba!

baphomet 2008.08.03. 16:16:55

Hat igen, az embert mozgo penzeszsaknak nezik, es legyunk oszintek, hozzajuk kepest azok is vagyunk. De azert lattam mar mas szegeny nepeket is, pl. a tibetieket, akik nem jottek uton utfelen lenyulogatni bennunket. Aki Indiaban jar, es kicsit ciganygyulolo, annak ez a karaktere erosodni fog sajnos, ez a valosag. Itt a ciganysaggal kapcsolatos osszes sztereotipia egyuttesen es 1000-rel jelentkezik, es ketsegtelenul rendkivul idegesito es sokszor undorito.

Fanni 2008.08.03. 18:39:21

De vaagyom en is labszarrol lecsoffado eegett husok latvanyat! Igazan szemleletes kis leiras volt. Tovabbi hasonlo elmenyeket!:)

baphomet 2008.08.05. 08:20:29

Nem is a latvany... Azt meg csak meg lehet valahogy szokni, de a szag... Kathmanduba is hoztuk magunkkal a cuccunkon a kedves kis illatot.
süti beállítások módosítása