HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Meg Manali holnap Leh

2008.07.13. 19:58 baphomet

Ma nagyon sokaig aludtunk, mert keszulunk a nagy utra (Zszsa: hat nem azert aludtunk sokaig, hanem inkabb a megtett hosszu ut miatt). Nasszoval, ejjel 2-kor indulunk a Rotang la hagon keresztul (tobb mint 6000 meter, a fold legmagasabban fekvo utja) Lehbe, ami Nyugat-Tibet (Ladakh) fovarosa. 4300 rupiaba kerul ez a kis jatek, es nem allunk meg kozben satrazni, ahogy a busz, hanem egyben tesszuk meg az utat. 4000 metert fogunk emelkedni, ami repulon se keves. B6 vitamin es indiai magassagi betegseg elleni gyogyszerek fognak dolgozni valoszinuleg. Be is vasaroltunk az utra: vettunk paprikat, hagymat hadd oruljenek az utitarsak , es ez mind ki s esett a Levente kezebol, mert a nyallal osszereagasztott ujsagpapir, ami zacskok;eppen oda volt adva nekunk, persze szetesett. A meredek koszos utcan kicsit sokat futottam a hagyma utan, amit egyebkent ingyen kaptunk meg, mert talan nem neztunk jol ki, es megszant bennunket az arus.

Majd megmossuk oket neomagnolban es jok lesznek ezek kihanyni sugarban az ablakon.

De meg a mai programrol:

Manaliban van egy nagyobb hegyio patak, kb. mint a Duna Gyornel, de kicsit gyorsabban folyik, es azon atdobtak egy kotelet, rajta volt egy csiga, es hegymaszszerkot felszerelve at lehetett hozozkodni az orjongo folyo felett.

Eloszor Levente vallalta be, aztan mikor lattuk, hogy tuleli, kovetkezett a Zsuzsa

 

 

 

 

 

 

 

es aztan en (Zsuzsa: de csak azzal a feltetellel, ha te is). Hat, jo vizesek lettunk, de nagy kaland volt, szet is esett kicsit a nadragom, viszont megvarrtam, es mar nem zavar a hajlektalan kulso.A hajunk rasztasodik, gondorodik, a nadragunkon mar minden van, most mar a Beas nevu patak vize is, de sajnos meg a Shimla-i buszon mogottunk ulo, erosen becsadorozott, zombifeju muszlim no hanyadeka is, mert hogy kicsit abban voltunk kenytelenek utazni sok orat. De ez mit sem von le a dolog elvezeti ertekebol. Ma megint jokat ettunk, ittunk, es egyaltalan nagyokat nezelodunk, mert van mit. Ha vegre a Levente atkuldi a fotokat, akkor tudok nehany kepet is feltenni (na meg ha rajovok, hogy hogy kell).

Remenykedunk abban, hogy tuleljuk igy vagy ugy az utat, es mielobb jelentkezunk. Ott fogjuk eldonteni, hogy Kasmirba is megyunk-e.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr36566459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpádházi Szent Mordecháj 2008.07.13. 23:45:11

mehr farbenphotos, bitte :D jaés: natyon irigy vók

kovacs agi 2008.07.14. 12:36:29

Szia Böbe!
Hát ismét elrettentesz minket?
Ha fizetnél se csinálnám utánad !!!
Pénteken jöttünk meg,hála Istan semmi komplikáció nem adodott! kint voltunk Obiednél,és tök normális volt, jókat ettünk,szóval jó volt.Vigyázz magadra és a többiekre is!
üdv ági

fanni 2008.07.14. 14:03:53

Na hát mennyire meghozta a kedvem ez a kis beszámoló egy hasonló úthoz!
Azért vigyázz Erzsi magadra!

anasztazia 2008.07.18. 22:08:27

Neomagnolos hagyma, hányadékos muszlim nő, te aztán tudsz élni Erzsi../Csak túléld!!!!//
süti beállítások módosítása