HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Varanasi

2008.08.01. 19:17 baphomet

Ma reggel jo sokaig aludtunk a fustben. A legkondi, ami nem nagyon hatekony hutesugyileg, rendesen fujta be a hullaegetotol a fustot, ugyhogy reggelre tele volt a hajunk-borunk nagymamakkal es nagypapakkal. Az elektromos krema is nyomta a fustot, nagyuzem van. Mindenunk budos kisse, de egett hus- es hajszag eredekes modon nincs.Tavaly erre azt mondta a nagygatnal az egetomester, hogy God Shiva es Mother Ganga miatt van ez igy. Egyszeru valasz, nem?

Sarnathba mentunk autorikshaval, a megvilagosodott Buddha kinyilatkoztatasanak helyere. Nagy giccsre keszultem a tavalyi Lumbini utan (ahol Buddha szuletett es minden nacio odatette a maga igen giccses templomat). Itt nem volt annyi giccs, de latnivalo se sok. Megneztuk a Buddha templomot, ahol kivalo konyvek kaphatok, meg lattuk kivulrol a Buddhista Muzeumot, mert persze hogy ma zarva volt, es vegul nem vettunk 100 rupias jegyet a terdigero romokra, amiket viszont kivulrol is jol lattunk. Azert meglatogattuk a tibeti es a japan templomot - ezek jok voltak.

 

 

 

Sarnath

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is ott van.

 

 

 

 

 

Utunk pedagogiai resze kiteljesedett, amikor a riksas, akivel megalkudtunk az arban utkozben beprobalkozott, hogy emeljen, es persze nem sikerult neki, aztan miukor visszaertunk, es az osszegen felul adtam neki egy tizest, mondvan, hogy jol viselkedett kesobb, akkor ezt visszaadta es tobbet kovetelt. Na erre sarkon fordultunk, es johetett nyugodtan utanunk, nem kapott egy kanyilo vasat se, meg a tizest is szepen elraktam. Ugyanigy jart a sokat kero festekarus is. Probalom nevelni ezt a tarsasagot kb. olyan hatekonysaggal, mint otthon a gyerekeket.

Delutan jo kis ebed vagy mi utan indultunk koncertre. Ez a sikatroban levo hangszerboltban volt megtartva, ahol osszesen negyen hallgattuk a klasszikus indiai zenet, egy ragat es egy nepzenebol koltott valamit. Egeszen jo volt, de tenyleg, es hogy Varanasiban tortent mindez, az mar szinte hihetetlen.

 

 

 

 

A koncert csak nekünk...

 

 

 

 

Talalkoztunk egy elszalllt arccal is, aki kioktatott bennunket, hol lehet kapni bhanget (az itteni legalis marihuanat), na meg meselt mindenfelet erdekes orosz akcentussal. Elmondasa szerint o egy vilagpolgar, nem szarmazik sehonnan (a SU-bol szarmazik) es anyuka lengyel, apuka komi (tehat rokon nyelvet beszel), o maga meg egy nagy szinesz, de mi elveztuk az eloadast. Levente meg budos barna cigiket is kapott tole ajandekba, Zsuzsanak pedig segitett alkudni, ill. raszolt az arusra, hogy ne akarjon tole sok penzt. Az areusnak megfogta a hasat, es azt mondta, hogy mar ugyis eleg dagadt, mit akar meg tobb penzt.

 

 

 

 

Vizibivalyok a Gangában

 

 

 

 

Ja a dagadtsag: mindenki fogy korulottem, szerintem en nem, igaz enni is tudok rendesen, es sikerul mindig jokat rendelni. Levente kb. 10, Zsuzsa kb. 7 kiloval kevesebb, na jo, en is fogytam kicsit, de nem latszik.

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr6596426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kékrefestetthaj 2008.08.01. 19:39:44

Ez a legjobb:"Próbálom nevelni ezt a társaságot kb.olyan hatékonysággal,mint otthon a gyerekeket."
/A HIVATÁSTUDATTAL KEVERT RACIONALITÁS/még mindig derülök rajta..persze a többi is jó,de ez szíven talált...Most eszmélek,három pedagógus,te jó ég...örülök,hogy védve érzem a kölykeim...
Vigyázzon rátok a Nagy Szellem,vagy aminek ott nevezik!!!

négerbarbi 2008.08.01. 21:46:25

Én szőtem tervet a jövőre. Mozgó grillsütős vagy tárcsáshús készítősök lehetnénk. Riksán. Hátul a hűtőtáska a pácolt szajréval, tekerünk, megállunk, sütünk, a sütéshez hő dinamóval, vagy gőzgép-elven, ha wc-t követel az ellenőr, megmutatjuk, hogy pelusban vagyunk, /Tina lady/, ha kézmosást, akkor olyan hullaházi szajrét, ami neked van. Na? Aztán jöhet a leépítés! Sportolunk, meg dolgozunk is. Jössz? Te már úgyis begyakoroltad... Tehát nem tudom, mit keresel motoroson?!

baphomet 2008.08.02. 11:08:33

Negerbarbinak: itt tul sok a vega, nem fog bejonni a tarcsas hus, legfeljebb a nagyon turistas helyeken, bar ezek a turisztok is eleg specialisak.

négerbarbi 2008.08.03. 16:52:20

Jaj,jaj, hát én nem Indiában gondoltam... Mindenki a maga hazájában.
te már csak ott tudsz mindent elképzelni!
Lencsés rizzsel nem tekernék.

baphomet 2008.08.05. 08:06:49

Lencses rizzsel ne is, eleg szar kaja az. Foleg, ha csak az van (ettol olyan vekony a nepali szakacskonyv, itt mindenki ezt eszik).
süti beállítások módosítása