HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Leh, indulas Manaliba

2008.07.21. 15:57 baphomet

Utolso napunkat toltjuk Lehben. Nagyon jopofa kisvaros, amit vegre meg is tudtunk alaposan nezni, mert ma kivetelesen nem utaztunk el valahova jeeppel. Fura is volt, hogy nem zotykolodunk egesz allo nap, sot semmit se.

Megneztuk egyutt a palotat, amit a Lhasa-i mintajara epitettek. Kivulrol eleg impozans, belul meg egy sotet, omladozo tyukketrec, aminek raadasul 100 rupia az ara. ennyi volt ugyanis a belepojegy, amit a kornyezo gompak egyenkent 20 rupias belepojegyei sulyosbitottak. Kicsit hozzaszoktunk az itteni arakhoz, ezert a mintegy 400 Ft-os belepo kicsit soknak tunik. Tudom, otthonrol nezve ez mas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gompak jok voltak, csakhogy annyi egeszen kivalo es osregi kolostort lattunk mar, hogy ezektol nem ajultunk el. Azert voltak falfestesek, aranybuddhak es misztikus ajtok persze rendesen. Zsuzsa itt feladta, es visszament a szallasunkra, mi meg Leventevel megmasztuk a felso palotat. Zarva volt sajnos, de a kilatas azert megvolt. Kb. 4000 meterrol nezegettunk korbe es valoszinuleg a Kardung La hagot is lattuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztan setaltunk ossze vissza, beneztunk a pekhez, vettunk friss, kemencebe tapasztott csapatit (lapos kenyeret), beneztunk a henteshez is, de ott csak hanyingert kaptunk, mast nem. Csinaltunk fotokat, azokon latszik, hogy miert.

 

 

 

 

 

 

utcai tetkószalon

 

 

 

 

 

 

husit tessék

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pékség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mitesszernyomkodás cérnás módszerrel

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt mossák a ruhánkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Levente osszevett mindent ajandek cimen, mondvan, o nem jon velunk Nepalba. Aztan sikeresen vettunk ki penzt a bankbol, igy most mar kisse nyugodtabban vagunk neki a tovabbi utnak. Nem mintha a dollarok elfogytak volna, de megis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma ejjel lesz horrorutunk Manaliba. Ejjel 2-kor indulunk, es masnap estere erkezunk Manaliba, ha igaz. Nagyon durva az ut, csak remenykedunk, hogy ezuttal jobban valasztottunk, hogy kisbuszra fizettunk be abban az irodaban, akik az eddigi ladakhi utjainkat is organizaltak. Ha tuleljuk, majd beszamolok rola. 

Most jonnek a kisszines pletykak: Levente nagyon megtetszett a soforunknek. Mondta neki, hogy o very handsome es felajanlotta, hogy ha visszamegy jovore, akkor szervez neki trekkeket. Szoltunk is Leventenek, mivel elol ult a jeepben, hogy figyelje azert a sofor kezet. Levente erre erosen arrol kezdett beszelni, hogy mennyire szeret nokkel bulizni, bizva abban, hogy a sofor eszbe kap.

Masik: Mikor lamayuruban voltunk, a vorossipkas szerzetesek egyike Zsuzsa melle telepedett es egyutt neztek a naplementet. Mondtam Zsuzsanak, hogy ez a rend nem az un. erenyrend, itt nem tilos a csajozas. De ez lathatoan nem hozta meg Zsuzsa kedvet a folytatashoz.

Na, nem pletykalok tovabb, varjuk a sorsunkat...

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr13578310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kékrefestetthaj 2008.07.21. 22:31:45

Pedig szívesen olvastam volna még...Esetleg Levente hazahozhatná a sofőrt....És csak vásárolgasson szorgalmasan...:)itt úgy sincs miből...A képeket várom...a hányingerest...Minden elismerésem a bátorságotokért!(persze ösztönből jövő irigységgel keverve)...

Éva 2008.07.22. 07:59:20

És a szépséges Baphomet néme kivel flörtölt?
Jaj, de izgi még csak elgondolni is!
Habár ezek a népek ott Belső-Ázsiában külcsín tekintetében, hát...
Persze megértem, hogy a Gábor miatt nem publikus az eset.

idiamin20centis 2008.08.30. 13:26:06

az a miteszeres cucc nagyon ott van

idiamin20centis 2008.08.30. 13:31:27

A Nyálonlőtt Lány Balladája
süti beállítások módosítása