HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Varkalaba erkeztunk, ami konkretan mennyorszag

2009.12.15. 19:07 baphomet

Nasszoval, szetrepultuk magunkat, es most itt vagyunk a Kanaanban. Megertjuk a varangyokat, akik nem tudtak innen ket hetig eljonni. Mi mar most orokke itt akarunk maradni, itt szivja feherre a nap uszkos csontjaimat!

De nem rohanok elore. Calkuttaban is maradtunk volna meg a csoffadt kis szallasunkon, ami teljesen megfelelt nekunk, merthogy a varos nagyon tetszett. De most hogy lejottunk ide, hat nem banjuk, hogy van harom napunk. Az ut elegge rendben volt, A paramount airways egyeszeruen kiraly, a kiszolgalas, a kaja, a nagy ulesek, a legjobb legitarsasag, pedig talan a legkisebb. Chennain szalltunk at, es erkeztunk Trivandrumba, ahol le akartak rogton venni bennunket, de mi rutinosan mentunk a vonathoz, es kb. 80 forintert meg is erkeztunk Varkalaba. Elm9ondtak az utasok es a kalauz is kb. ezerszer, hogy a jegyunk nem jo a sleeperre, amire felszalltunk, de majd legkozelebb ne ilyen (olcso) jegyet vegyunk, vagy ne ide szalljunk. Mi meg jovan jovan, mondtuk, hadd dumaljatok, es maradtunk a helyunkon. Rendes volt vegul a kalauz is mert nem szorozott. Igen am, de egyszercsak behoztak hozzank egy erosen verzo oregembert, akirol esett le a ruhakent szolgalo lepedo is. Ott fekudt a mellettunk levo ulesen veres cuccban es fel India elesztgette. Huztak-vontak, majd a nyakunkra ultek, vegukl egyszercsak otthagytak. Ugyhogy mi es egy alvo ficko voltunk mellette. Aztan hozzank ult egy kormanyzati hivatalban dolgozo csavo, aki erre nagyon buszke volt, es megbeszeltuk vele, hogy hova megyunk, hol voltunk, melyik orszagbol jottunk (uhh, de unom mar ezt a kerdest), majd pedig leszalltunk a toksotetben. Jott egy taxis es normalis aron elvitt bennunket a ocean beach valamibe. Ezt tudtuk bemondani a varangyok blogja alapjan. Egy tok felujitott nagyon tiszta helyet kaptunk. A varangyokat a haziak udvozlik, a fiatal gyerek lathatoan meg volt veluk elegedve. Nekunk jutanyosan fog sort hozni, tehat talan velunk is elegedett lesz. Varkala tiszta, rendes, oceanos, allati szep, szavakkal egyelore le nem irhato. Rogton kijottunk a beachre. Most lassan ejfel, ugyhogy ha tudunk, akkor iszunk meg egy sort, es holnap jon a folytatas.

Nagy a kontraszt. Itt delen tisztasag van. Kalkuttaban az utcan minden mocskos, a foutcakon is ott hompolyog a mocskos viz, ott furdenek, mosnak, kozlekednek, mindenhol csoffadt kutyak, keregetok, itt meg maga a paradicsom. ez is India.

Na, majd holnap, mert kidobnak.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr421600489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.12.15. 20:14:51

Varkala vagy Varakal? A cimben ez utobbi szerepel, csak szolok... talan lehet javitani.

Amugy meg most jovok az orvostol, aki valahogy "sarganak" latott es el is kuldott egy hemoglobin-tesztre, pedig csak az irigysegtol lehet... :-))

Varjuk a tovabbi beszamolot az ocean parti Mennyorszagbol.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.12.15. 20:20:25

Most megneztem a Gyermek-vilagatlaszunkban hogy hol is vagytok. Utana tudsz erdeklodni, hogy Sri-Lankabol hogyan lehet atjutni oda Varkalaba? Nemreg olvastam, hogy a jordan legitarsasagnak van egy uj kozvetlen jarata Ammanbol Colomboba. Koszi!

zebrina 2009.12.15. 21:49:50

Csak három napig maradtok? Maradjatok tovább!
És mi lett a véres öreggel?

baphomet 2009.12.16. 17:49:15

@zebrina: Nem tudunk maradni, mar minden be van foglalva, es borulna a mutatvany. Nem nagyon lehet kapni vonatjegyeket, az a helyzet. Kben nagyon jo hely tenyleg. Talan ilyen nem is lesz tobb.

baphomet 2009.12.16. 18:00:01

@Om Yasmeen: Szerintem arra kene rakeresni, hogy Trivandrumba megy-e gep. Az itt a legkozelebbi repter.
süti beállítások módosítása