HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Meg Kalkuttaban, de mindjart repulunk tovabb

2009.12.15. 04:58 baphomet

A tegnapi napunk is kivalo volt Kalkuttaban, ami nekunk egyre

jobban tetszik. Tkeppen meg maradnank boven. Egesz nap metroztunk, hogy mindent, amit meg akartunk nezni, be tudjunk zsufolni. Naggyon jo a metro, gyors, a legjobb helyekenb vannak a megallok, szoval mindent el tudtunk erni a dzsaina templomokat kiveve, mert arra mar nem jutott ido. Eleg sokat voltunk Kalighaton, nem csak a kali templom miatt, amit zaklatasok kozepette tudtunk csak ugy ahogy nezni (a szokasos kocsog leszedosdi megy, amitol en duhrohamotkapok, hogy egrecirozgatja az embert egy agressziv "brahmin" es mindenaron lovet akar a vegen. Na elmagyaraztam neki, hogy amit itt muvel, milyen kapcsolatban all a vallasaval. Megneztuk a Gangesz koszos partjat es a mellette allo szep epitmenyeket, kis Durga, Hanuman es egyeb templomocskakat, parkokat, es betevedtunk Terz anyaek egyik - a legsulyosabb - betegeket es halni keszuloket gondozo egysegebe is. Megrazo elmeny volt. Az egyik novernek adtam nemi penzt, mire megkerdezte, hogy be akarunk-e allni segitonek. Hat nem. Keptelen lennek azt hiszem. Nem tudom leirni a latvanyt.

Aztan mentunk mindenfele a mar leirt metros utvonalon. Nem akarom reszletezni, mert ez elvegre ia nem utikonyv. Lattuk, hogy az ecceru nep hogy tudja jol erezni magat a total mocskos-szemetes de megis fuves parkokban, meg hogy mennyire ratyettek a belyeguket az angolok erre a varosra.

Elvetodtunk Terz anyaek fohadiszallasara is, ahol megint szerencse ert bennunket. Eppen betlehemest adtak elo a Terez anya gyerekeket gondozo reszlegebol jott sulyosan fogyatekos gyerekek es az oket gondozo noverek es onkentesek. Hat, nagyon sulyos elmeny volt ez is. Zsuzsa nem gondolta volna, hogy ilyen adventi elmenye lesz (merthogy az ut elott errol sokat morfondirozott, hogy akkor hogy is lesz itt az advent es a karacsony). Hat igy lett.

Visszamentunk utana a Planetarium kozeleben levo partkba, mert folytatodott a tancfesztival elozenevel, bharatanyatnam tancokkal, egyszoval kiraly volt a program.

Vegul a napot a Peter cat nevu helyen torteno vacsoraval sulyosbitottuk. Ez Clakutta egyik ha nem a legelegansabb ettereme, ahol sorba kell allni. Mi eleg hamra bejutottunk utottkopott kinezetunk ellenere (ennyit szamit a feher borszin). Teleettuk magunkat a textilszalvetas, a szeket az ember segge ala betevos, egyfolytaban kiszolgalos, jelmezes pinceres helyen. Kb. annyit fizettunk, mint egy atlag magyar etteremben, tehat itteni mercevel sokat, viszont megerte a mulatsag.

Most viszont abba kell hagynom az irogatast, mert rohanok vissza a szallasra, mivel mindjart jon ertunk a taxi es megyunk ki a repterre, ahonnan roppenunk remelhetoleg Chennain (Madras) keresztul Trivandrumba, India csucskebe. Ha minden jol megy, legkozelebb Keralabol jelentkezunk.

Mas: Zebrina, lecc, ird meg, hogy hazafele az Indira Gandhi airporton fizetettek-e illeteket, vagy barmit.

 

 
 
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr261598952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.15. 12:36:08

Semmit nem fizettünk hazafelé a reptéren.

zebrina 2009.12.15. 12:36:57

Ja, és itthon baromi hideg van!!

baphomet 2009.12.15. 18:52:33

@zebrina: Itt Varkalaban baromi meleg.
süti beállítások módosítása