HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Fagy Darjeelingben

2009.12.09. 06:24 baphomet

Szerencsesen megerkeztunk Darjeelingbe. A beteg utazasszervezonk most idoben ott volt a megbeszelt helyen (ugy latszik elegge orditottam vele elozo nap) es jott a rozoga taxi is, ami elvitt bennunket a domestic airportra, ami legalabb akkora mint a nemzetkozi repter. A repules is OK volt, csak eppen elrepultunk Assamba es majdnem kiszalltunk ott. Pontosabban ki is szalltunk, es meg szerencse, hogy kertek a beszallolartyankat es szoltak, hogy szalljunk mar vissza, mert most eppen Bhutan alatt vagyunk es kicsit sokat kene innen menni Darjeelingbe. Kiderult, hogy egy korjaraton voltunk, Delhi-ez az Assam tartomanyi hely - es a mi uticelunk Badgaon - Delhi kozott. ha elaludtunk volna, meg repulhettunk volna vissza Delhibe.

Badgaonbol egy Darjeelingben lako sztyuvival egyutt taxiztunk Darjeelingbe, lemondva a csirkes buszutazas bajarol, mert mar erosen estelledett. Az ut leginkabb a Leh-be tarto szakaszra hasonlitott olykor, meg Shimlara is kicsit, azert persze joval lajtosabb volt a ladakhinal.

Darjeelingben aztan megneztunk egy szallast, ami nekem eloszor nagyon sivarnak tunt, azert sportbol lealkudtam 300 rupiara, hataha visszajovunk-alapon, es vissza is jottunk. A Zebrinaek altal irt Grace Inn-t nem talalta a taxis, az ormenyest kicsit tul jonak tartottuk, ezert mentunk a Pagodaba, ahol olyan retek szallast lattunk, mint meg talan soha, es a furdes vodorbol se nagyon csabitott. Na, huztunk vissza az elso helyre, a Hotel Broadwaybe, amirol kiderult, hogy helyi viszonylatban tok jo, ertsd: van 2 ora hosszat meleg viz, eleg tiszta, az agynemu is rendes, normalis furdoszoba es vece, helyes kis szoba, jo helyen a Glenarys nevu kozponti netezo es kavezohelytol par percre es meg felfele se kell menni. Maradunk is itt. Darjeeling kben aranyos kis varos, kicsi hazakkal, kisvasuttal (Toy train) es kis emberekkel. A fuggetlen Gurkhaland mindenhol ki van irva, politikai plakatok mindenutt, zold-feher-sarga es tibeti zaszlok. A tobbit majd fotokrol.

A 8500 m koruli Kancsendzongat meg nem lattuk, mert paraban van, de van olyan teraszunk, ahonnan allitolag be fog figyelni. Ha sikerul hajnalban a fagyban felkelni, akkor megyunk a sokat sejteto nevu Tiger hillre es onnan nezunk napfelkeltet.

Most nekiallunk megkeresni a Korosi Csoma sirjat, elhelyezzuk az otthonrol hozott es sokak altal alairt kis nemzeti szinu szalagot, lehet, hogy az allatkertet is megnezzuk, meg maszkalunk mindenfele a varosban.

Irtozatos zima van egyelore, ejjel majdnem megfagytunk, mert erre ismeretlen az a fogalom, hogy futes. Minek is mikor alig van fagypont alatt.

Ja, a foszam majdnem kimaradt: a repulobol lattuk a Himalajat, szerintem az Everest-csoportot es a Kancsendzongat is. Duuuuurva volt.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr871585161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.09. 09:56:01

A Grace Inn az óratorony fölötti részen van, egy kacskaringós út vezet hozzá, az utca elején valami hatalmas tányérantenna, vagy miatúró található. A környéken van a többi LP-s szállás is.
De jó lenne ott mászni fel a hegyre napjában 10x!

Pater Boddhiszattva 2009.12.09. 10:42:11

háhá, nem jött be a pagoda? elég hardcore az biztos, de a hidegben vödörből történő fürdés élménye mindenért kárpótolt volna. felülírja az ember komfortról alkotott képzetét az biztos

Lámpaoltó 2009.12.09. 13:23:17

elcserélem az asszonyt egy repjegyre, oszt én is megyek :)

baphomet 2009.12.09. 14:42:59

@Lámpaoltó: Hehe, gyere, megvarunk, ha sietsz.

Fullánk 2009.12.12. 15:38:20

Megvolt a nagy durranás, a Himalája felülről mellbe. Baphomet újabb csúcsot döntött!
süti beállítások módosítása