HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Meg van az ut tervezve - mar csak vegig kell jarni

2009.12.07. 19:42 baphomet

 Egesz nap mast se csinaltunk, csak szerveztuk az utat. Na jo, sokaig aludtunk, de errol mar irtam. Aztan egyszercsak eldontottuk, hogy megis beprobalkozunk a vonatokkal megpedig a New Delhi train stationon, es nem valami szar irodaban. Nem lehetett bejutni ecceruen a vasutra, mert utunkat alltak az orkok, akik azt hazudtak, hogy csak jeggyel lehet (nem igaz), meg hogy az iroda vasarnap zarva van (hazugsag). Ha meglatok legkozelebb egyet is a gennyek kozul akik hamis igazolvannyal ott nyomulnak az ajtoban, agyonutom az tutti. Nasszoval a Connaught teren azt talaltuk ki, hogy metroval megyunk haza es bemegyunk a vasutra hatulrol. Akkor nem talalkozunk a bunkokkal. Es ez   mukodott. Egyszercsak ott voltunk az irodaban es minden helyre, amire korabban azt mondtak nekunk mindenfele irodaban, hogy nincs jegy, lett. Sajnos a Delhi Darjeeling also (fene tudja fejbol a hely nevet) szoval azt, mar elbuktuk, mert arra vettunk repjegyet baromi nagy felarral szerintem, de a tobbi rendes aron fog menni. De vegulis nem olyan rossz, hogy lett egy plusz napunk Delhiben es nem hullakent erkezunk Darjeelingbe. Bar most mar aludni kene ugye, es nem itt verni a gepet, mivel ejfel elmult. 

Talalkoztunk megint a Varangyokkal es mig ok neteltek addig elmentunk a repjegyunkert masodszor is, mert eloszor sajjjnos Anil, a sotetarcu gazember, akitol vettuk a jegyet, meg nem kerult elo, de igerte, hogy fel ora mulva ott lesz. Na, nem volt ott. Akkor mar orditottam a sulyos elmebetegnek kinezo arccal, aki az irodat orizte. Azt mondta, hogy a gazdaja beteg, es mejunk vissza masfel ora mulva, Na ez  leverte nalam a poharat. Suvitettem a fulebe, hogy ha nem jon de azonnal, megyek a rendorsegre. A jegy is beteg talan, miert nem kuldte ideeeee? Meg hasonlokat. Asszem meg a kovetseget is emlegettem, meg fotozgattam az irodajat. Na, jott eleg hamar bedagadt szemekkel az ork. Lathatoan fel lett keltve hamvaibol. Es meg neki allt volna feljebb, ha  kisse nem nezek nagyon goromban. Kiderult, hogy a jegyunk a fiokban volt, a kocsog mondhatta volna az agyhalottnak, hogy adja oda, de nem, mert miert is, Vonatjegyet nem szerzett, de erre visszakertem az arat (merthogy biztos ami holtziher, megvettuk azt mar a rendes jegyirodaban, es ez  bejott). 

Aztan mentunk fel a Lord Krisnaba, ahol mar vart bennunket a special tea (sor teaskannaban). Meg elbohockodtunk a varangyokkal, akik ez utan mentek haza. Holnap indul tehat igazabol az orulet. Orulok, hogy nem hagytuk magunkat meg jobban megvagni, es remeljuk, hogy rendes jegyunk van, amit tenyleg rekonfirmalt a beteg ember, aki megszakitotta miattunk az agoniajat. Abban is remenykedunk, hogy holnap a taxis, akit o maga, a beteg ember ad, nem lesz beteg - erre tobbszor ra is kerdeztem -  es minden megy,ahogy kell. 

Idojarasilag egyelore minden OK, nappal polos, este vekony pulcsis a hely, es persze vagni lehet a levegot a szmog miatt. A nap is csak fontolva sut at rajta. Jo  lenne Darjeelingben nem megfagyni. 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr191581309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.07. 21:54:58

Darjeelingben, ha fáztok, vegyetek szép szines asztalterítőt, amit a dzsekire lehet tekerni és jó meleg. Mi vettünk, handmade, HA-HA!! Egyetlen szál sem volt elvarrva. (Itthon az egyiket tényleg terítőként fogom használni.)

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.12.07. 22:00:36

A sor csak ebben a "teazoban" illegalis vagy az egesz varosban?

baphomet 2009.12.09. 06:00:03

A legtobb helyen illegalis, mert nincs ra engedelyuk, de vannak olyanok, ahol lehet legalban is sorozni.
süti beállítások módosítása