HTML

India-Nepál

2007-ben jártam először Indiában és Nepálban, és most indulok 2008. július 9-én újból. Ide ömlesztem kis tapasztalataimat... És most: India reloaded, itt folytatom a 2009-es beszámolót

Friss topikok

  • Om Yasmeen: Hali, jo otlet volt, hogy nem ide toltotted fel a kepeket, jobban lehet oket bongeszni. Klasszak! (2010.01.06. 14:34) Fotók
  • baphomet: @zebrina: Kossze. Majd otthonrol teszek fel kepeket es igyekszem osszevagni nezheto videokat is. (2009.12.27. 17:06) Bombay-i elmenyhegyek
  • zebrina: @baphomet: Aha, mi is kacsintgattunk arra a szállásra, ha nem jött volna be az Ajay. (2009.12.27. 00:11) Goarol
  • baphomet: @ancsalaki: Kossze, nagyon sulyosan megvolt a karacsony. (2009.12.26. 20:24) Bombayben vagyunk
  • baphomet: @Om Yasmeen: Kicsit undi megoldas ez azert, hehe. (2009.12.23. 11:21) Nehany foto

Egy plusznap Delhiben

2009.12.07. 08:39 baphomet

Ma negyed 12-ig aludtunk, mert ejjel 2-ig voltunk a szikheknel, akiket nagyon birunk, de nem futok ennyire elore.

Talalkoztunk a Varangyokkal, es huztunk szepen a Lord Krisnaba, kedvenc helyunkre, ahol megrendeltem gyorsan negy teaskancso sort. Ott illegalis a sorivas, ugyhogy teaskancsobol kell tlteni teascseszebe. Ahogy elneztem, eleg fejelett volt a teakultura, minden asztalnal egy csomo kancso volt. Ettunk nagyon finom husos kajat - ott merunk ilyet - es elmentunk riksaval a szikhekhez vissza O-Delhibe.
Apropo, kaja: delutan az utcan lattunk arulni egy kortenel kicsit dagibb gyumolcsot, de alapbol kortehez hasonlot, na kerdeztuk is, hogy mi ez, mert sejtesem volt. Hat igen, kedvenc gyumolcs juice-om alapanyaga volt, a guava. Imadom a Jordaniaban kaphato guavalevet, es most vegre ettunk a gyumolcsbol is. A leginkabb veszelyes dolog ugye utcan nyers gyumolcsot enni, de most muszaj volt. Kar, hogy megfuszereztek a gyumolcsszeleteket, fuszeres sot raktak ra. Bar lehet, hogy ezert nem kaptunk dogveszt tole.
Nasszoval este mentunk vissza a szikhekekhez, akik mar ettek imadkoztak es eppen nyugi volt. Bementunk azert a konyhaba meg a nagy etkezobe es erre kaptunk kajat, teat, mindent.El is uldogeltunk jo sokaig. Kozben azok akik mar nem kajaltak, a kajalos szonyegen szepen becsomagoltak magukat mindenfele rongyokba es aludni tertek. Nagyon hangulatos volt. Utana visszamentunk a templomba es megneztuk, hogy a szent konyvet hogy maceraljak a halohelyen. Hosszu magyarazatot hallgattunk meg a szikh vallas lenyegerol, hogy mindenki alapbol egyenlo - ez tok jo - meg egyalan arrol, hogy most mar minden benne van a Guru Gant Sahib-ban a szent konyvben es tobb elo guru ezert mar nem is lesz valoszinuleg soha, hacsak nem jon valaki olyan szoveggel, ami nagyon uj es kell nekik, de erre kicsi az esely. Tejjel es vizzel mostak le a nagy konyv nappali helyet, kapott uj szetet is: parna dunyha terito, minden azonos szinu es mintaju. A szikhek nagyon tisztak es rendszeretok. Vigyazni kell hogy ulunk atemplomba, mert nem lehet a talpunk a szent konyv iranyaban. Ezert aztan a rosszabbik terdem jol meg is fajdult a nagy kitekeredesben. No nyujtott lab, csak torokules, vagy hartahuzott labbbal felfeneken. 
Ma tehat sokaig aludtunk, aztan ha minden igaz a varangyokkal megyunk erre-arra ok utolso shoppingolnak, mi meg majd megyunk a jegyeink utan. Jo lenne, ha minden sikerulne. Uhh, de izgulok, hogy menni tudjunk tenyleg a tervezett utvonalon.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr611579601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebrina 2009.12.07. 08:53:52

A törökülés nekem sem kedvencem, én is feszengtem a szikheknél a szőnyegen, de mindegy, attól még jó volt. Ettetek abból az édes szent masszából, amit a két összerakott tenyérbe tálalnak?
Én csak azt nem értem, hogy minden templomban van egy Szent Könyv. Akkor melyik az igazi?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.12.07. 11:02:02

Hogy izlett egyebkent a guava? Szerintem a juice finomabb, mint maga a gyumolcs.

baphomet 2009.12.07. 19:56:24

Zebrina: Hat van ket igazi allitolag, de az egyik, a legigazibb nincs is a szikheknel.

baphomet 2009.12.07. 19:58:38

Om Yasmeen: Ja, szerintem is finomabb, bar ha nem szortak volna meg fuszeres soval, azert a gyumolcs is izlett volna. Igy viszont nem ettunk belole sokat, es lehet, hogy ezzel megusztunk egy durva belbajt, ki tudja. Vettunk itt is guavalevet, hat kiraly. Vetekszik a jordannal, bar az meg mindig a number one.
süti beállítások módosítása